THERMOGRAFIE

THERMOGRAFIE

Met een thermografische inspectie ziet u welke delen van uw installatie aan onderhoud of vervanging toe zijn nog voordat ze een probleem opleveren. Daarmee spelen thermografische inspecties niet alleen een cruciale rol in brandpreventie, maar kunnen u vanuit het oogpunt van predictive maintenance een grote kostenbesparing opleveren. Door met een warmtebeeldcamera naar uw installatie te kijken bent u mogelijke storingen namelijk al op het spoor voordat ze zich voordoen. Propema voert thermografische inspecties zowel los uit, als onderdeel van NEN3140-keuringen.

kwx
1301thermografie1

Thermografische inspecties – snel, helder en betrouwbaar

Thermografische inspecties worden steeds populairder. Steeds meer verzekeraars nemen een thermografische inspectie op als verplichting in de polisvoorwaarden, als aanvullende inspectiemethode op NEN 3140-keuringen ter brandpreventie. Daarnaast zijn er nog enkele andere grote voordelen aan thermografie. Deze inspectiewijze is niet alleen snel en betrouwbaar, maar doordat uw installatie niet uit bedrijf genomen hoeft te worden kan uw bedrijf gewoon doordraaien en loopt u geen productieverlies op. Wanneer thermografisch onderzoek een hotspot aan het licht brengt, kan uw installatie gepland uit bedrijf genomen worden en kunt u gericht onderhoud doen.

Gecertificeerd thermograaf

Propema is een van de eerste bedrijven in Nederland die inspecties door een gecertificeerd thermograaf laat uitvoeren. Er wordt te snel van uit gegaan dat het gebruik van een warmtebeeldcamera weinig specialistische kennis vereist en daarom door iedereen toegepast kan worden. Het tegendeel is waar – zowel gebruik van een thermografische camera als het juist interpreteren van de beelden vereist gedegen theoretische én praktische kennis. Een ongetraind oog ziet vaak dingen die er niet zijn waardoor componenten nodeloos vervangen worden en u onnodige kosten maakt. Wanneer uw thermografische inspectie door Propema wordt uitgevoerd, kunt er gerust op zijn dat deze vakkundig wordt uitgevoerd.

flir-e6png

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u een thermografische inspectie laten uitvoeren? Wij voeren deze zowel uit als onderdeel van NEN 3140-keuringen als los. U ontvangt een heldere en gedetailleerde rapportage met alle bevindingen en eventuele aanbevelingen. In deze rapportage worden tevens alle warmtebeeldfoto’s van probleemgebieden getoond. Doordat deze foto’s een combinatie zijn van warmtebeeld en gewone foto’s is het altijd goed zichtbaar waar de hotspot zich bevinden.

Propema voert thermografische inspecties zowel los uit als deel van NEN3140-keuringen. Zo bent u eventuele storingen op het spoor voordat ze zich voordoen.