OPLEIDINGEN

Opleidingen

Wanneer uw medewerkers in ATEX-zones of in de nabijheid van elektriciteit werken, dienen ze volgens de ARBO-wet voldoende geïnstrueerd te zijn. Propema verzorgt hiertoe diverse opleidingen die zowel incompany als op locatie gegeven kunnen worden. Al onze cursussen worden gegeven inclusief benodigde lesmaterialen en kunnen worden afgesloten met een bewijs van deelname of met een toets. Zo weet u als werkgever dat uw personeel over de juiste kennis beschikt om veilig te kunnen werken. Ook voor maatwerk zijn wij uw partner!

zdjecia_strona_plc_5
man_3

Cursus Voldoende Onderricht Persoon NEN 3140

De cursus Voldoende Onderricht Persoon NEN 3140  is een basiscursus van een halve dag die ingaat op de risico’s van elektriciteit en hoe uw werknemer daar veilig mee om dient te gaan. Deze cursus is bestemd voor werknemers die beperkte omgang hebben met de elektrische installatie, maar wel degelijk goed op de hoogte moeten zijn van de risico’s die die werkzaamheden met zich meebrengen. Een voorbeeld daarvan is een procesoperator die eerstelijns storingen moet kunnen verhelpen, zoals het herstellen van een automaat of resetten van een thermisch pakket. De inhoud van de cursus kan aangepast worden al naar gelang uw bedrijf en de risico’s die hierin van toepassing zijn. Neem vrijblijvend contact met ons op voor tarieven en informatie.

Cursus Vakbekwaam Persoon NEN 3140

De cursus Vakbekwaam Persoon is een eendaagse cursus voor elektromonteurs en elektrotechnici met tenminste een niveau 2 elektrotechnische opleiding. Risico’s zijn voor deze werknemers groter dan voor een VOP, daarom wordt dieper ingegaan op de opbouw van de norm en diverse veiligheidsaspecten. Tijdens deze cursus leert uw werknemer o.a. het juridische kader of ARBO-technische aspect van het werken met elektriciteit, de juiste methoden om veilig te werken, het inschatten van risico’s van het werken met elektriciteit en externe invloeden en hoe metingen aan zowel vaste installaties als accu’s op een veilige manier uitgevoerd moeten worden. Gebruik voor meer informatie en onze tarieven het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op.

man_3
man_3

ATEX Awareness

Tijdens de cursus ATEX Awareness leren deelnemers het herkennen van explosiegevaar en explosie- en brandgevaarlijke stoffen. Er wordt aandacht besteed aan de basis van wat een explosie is, wat explosieve stoffen zijn en hoe explosies voorkomen kunnen worden. De cursist leert explosiegevaarlijke situaties in kaart te brengen middels het opstellen van EVD oftewel explosieveiligheidsdocument. De cursus ATEX Awareness duurt een halve dag. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de diverse mogelijkheden en tarieven.

Propema verzorgt NEN 3140 en ATEX opleidingen die zowel incompany als op locatie gegeven kunnen worden.

meer informatie

[contact-form-7 id=”122″]